tag:blogger.com,1999:blog-7145005936626278276.post6020567942282949845..comments2022-04-08T23:26:22.288-07:00Comments on Tunezja od kuchni: brik z mięsemagulahttp://www.blogger.com/profile/18234953008810193571noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-7145005936626278276.post-78956337433723055862015-11-24T05:12:57.845-08:002015-11-24T05:12:57.845-08:00W kazdym leclercu w dziale obok gotowych pierogów....W kazdym leclercu w dziale obok gotowych pierogów.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01720264333120619976noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7145005936626278276.post-90635722542589960672012-07-30T08:37:57.083-07:002012-07-30T08:37:57.083-07:00typowe ciasto do brik można kupić w sklepie z arab...typowe ciasto do brik można kupić w sklepie z arabską żywnością, ewentualnie zrobić samemu. Ja jeszcze nie próbowałam sama, jak tylko się nauczę to podzielę się przepisem. Jeśli nie masz dostępu do arabskich sklepów to można zastąpić ciastem filo (phylo) np firma 7 days ma takie ciasto. Niestety nie łatwo w Polsce również dostać filo, ja kupowałam w almie. Filo wygląda podobnie do ciasta francuskiego, ale ja nie próbowałam czy da się z niego zrobić brikaagulahttps://www.blogger.com/profile/18234953008810193571noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7145005936626278276.post-42384728579844358792012-07-30T05:30:19.551-07:002012-07-30T05:30:19.551-07:00Wygląda smacznie i chętnie wypróbuję :) a to ciast...Wygląda smacznie i chętnie wypróbuję :) a to ciasto to można w takim normalnym sklepie dostać ?Fatmałkehttps://www.blogger.com/profile/02044785973198349798noreply@blogger.com