Przekaska, ktora nie jest tradycyjym tunezyjskim daniem. Tesciowa ponoc wypatrzyla przepis w TV. Tak czy inaczej farsz do babeczek robi sie tak samo jak ten do wypliaia brikow. Babeczki smaczne, chociaz ja tam wole slodkie babeczki ;)
Skladniki:
- gotowe ciastka/foremki- moje nazywaly sie croissant :/
- udka kurczaka
- olej
- kurkuma
- sol
- czarny pieprz
- jajka
- pieczarki marynowane
- zolty ser
- nasiona kopru wloskiego
- cebula
Przygotowanie:
Gotujemy kurczaka w wodzie wraz z pokrojona drobno cebula, odrobina oleju. Przyprawiamy do smaku ( sol, kurkuma, nasiona kopru). Gdy woda wyparuje i mieso bedzie miekkie, obieramy mieso z kosci. Do miesa dodajemy potarty zolty ser, kawalki ugotowanych jajek, kawalki maryowanych pieczarek. Wbijamy kilka surowych jaj, mieszamy i nakladamy na foremki. Calosc zapiekamy w piekarniku jakies 10-15 min. Jemy cieplutkie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz