wtorek, 28 sierpnia 2012

Keftaji


Składniki:
  • 4 duże ziemniaki
  • dynia około 15 cm ( można zrobić bez jak nie mamy)
  • 4 zielone ostre papryki
  • 4 pomidory
  • 3 jajka
  • sól
Przygotowanie:

Z ziemniaków robimy frytki, następnie kroimy tak samo dynie i tez smażymy, ciut krócej niż ziemniaki, później smażymy w całości paprykę, oczyszczoną jedynie z gniazd nasiennych, kroimy pomidory na polówki- jeśli mamy duże pomidory to na 4 części i również smażymy z dwóch stron. Po ostudzeniu papryki i pomidora ściągamy z nich skórkę, pomidora zgniatamy widelcem, paprykę 'targamy' rękoma na paseczki, wszystko solimy (można posolić podczas smażenia) i mieszamy ze sobą. Całość 'zdobimy' sadzonymi jajkami.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz