wtorek, 28 sierpnia 2012

marka khodra

Składniki:

  •  mięso np wołowina- u mnie dziś była koza  
  • szpinak najlepiej świeże listki 
  •  cieciorka 
  •  cebula 
  •  olej  
  • 3 pomidory 
  •  sol  
  • łyżeczka ostrej papryki 
  •  przyprawa ras el hanout (łyżeczka) jeśli wołowina, jeśli koza lub inne mięso to szczypta czarnego pieprzu 
  •  marchewka ( u mnie nie było bo w Tunezji teraz nie sezon na marchewki) 
  •  opcjonalnie seler 
  • zielona papryka
 Przygotowanie:

 Wszystkie składniki wrzucamy do niewielkiego garnuszka i gotujemy aż mięsko będzie miękkie. Pomidory były uprzednio podgotowane na parze i zmiksowane. Liście szpinaku pokrojone na grubsze kawałki. Cebula drobno pokrojona. Mięso w niewielkich kawałeczkach. Jeśli jest marchewka to tez pokrojona drobno jak do zupy- w kółeczka. Na sam koniec możemy wrzucic kilka zielonych papryk, w calosci i chwile pogotowac. Jemy (z) chlebkiem.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz