Składniki:
- mięso np wołowina- u mnie dziś była koza
- szpinak najlepiej świeże listki
- cieciorka
- cebula
- olej
- 3 pomidory
- sol
- łyżeczka ostrej papryki
- przyprawa ras el hanout (łyżeczka) jeśli wołowina, jeśli koza lub inne mięso to szczypta czarnego pieprzu
- marchewka ( u mnie nie było bo w Tunezji teraz nie sezon na marchewki)
- opcjonalnie seler
- zielona papryka
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucamy do niewielkiego garnuszka i gotujemy aż mięsko będzie miękkie. Pomidory były uprzednio podgotowane na parze i zmiksowane. Liście szpinaku pokrojone na grubsze kawałki. Cebula drobno pokrojona. Mięso w niewielkich kawałeczkach. Jeśli jest marchewka to tez pokrojona drobno jak do zupy- w kółeczka. Na sam koniec możemy wrzucic kilka zielonych papryk, w calosci i chwile pogotowac. Jemy (z) chlebkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz